Eğlence

Google TV için kişiselleştirilebilir profillerin dağıtımına erteleme

google tv

Google TV kullanıcıları bir süredir kişiselleştirilebilir profilleri bekliyor. Duyurusu daha önce yapılan özelliğin, kasım ayı itibarıyla kullanıma açılacağı söyleniyordu. Ancak kasım ayı sona erdiğinde kişiselleştirilebilir profiller özelliği dağıtıma çıkmamıştı.

Google da bir açıklama yaparak söz konusu özelliğin çıkışının ertelendiğini doğruladı. Kesin bir tarih vermeyen internet devi, kişiselleştirilebilir profillerin “önümüzdeki aylarda” kullanıcılarla buluşacağını belirtmekle yetindi. Gecikmenin neden kaynaklandığı konusunda ise bilgi verilmedi.

Yeni profiller sayesinde kullanıcılar Google Asistan’dan kişiye özel tavsiyeler alabilecek. Buna ek olarak, özelleştirilmiş izleme listeleri de oluşturulabilecek. Bu sayede ev halkına sunulan tavsiyelerin birbirleriyle karışması da engellenmiş olacak.

Hâlihazırda Google TV’nin sunduğu deneyim, bir Spotify profilini paylaşmaya benziyor. Kullanıcılar kendi beğenilerine uygun içeriklerle karşılaşmak yerine evde yaşayan diğer kişilerin beğenilerinin de etkisinde kalmış öneriler görebiliyor. Dolayısıyla kullanıcıların kişiselleştirilmiş profil isteğine pek şaşırmamak gerekiyor.

Google TV için kısa süre önce ortam modu kartları duyurulmuştu. Söz konusu özellik, televizyon atıl durumdayken belli bilgileri görmeyi sağlıyor. Bu özelliğin dağıtımı hâlihazırda, sınırlı ölçekte de olsa, başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER