Teknoloji

Google TV için uzun süredir beklenen özellik kullanıma sunuldu

chromecast google tv google chromecast hd

2020’nin sonlarında piyasaya çıkan Google TV uyumlu Chromecast’in en dikkat çekici yönlerinden birisi, Google’ın TV yazılımını ve kontrol panelini de barındırmasıydı. Google bu cihazla servislerini TV izleyicilerinin karşısına bir kez daha çıkarırken, kişiselleştirme ve akıllı öneri deneyimini de ön plana koymuştu. Ancak bu deneyimler evde sadece tek kişiye özel olabiliyordu.

İlk başta sadece tek kullanıcı profilini destekleyen platforma daha sonra çocuk profilleri eklenmişti. Desteklenen profil sayısını artırma sözü veren Google, birkaç uzun erteleme ve yavaş bir dağıtım sürecinin ardından bu taahhüdünü yerine getirmiş gibi görünüyor.

Artık Google TV kullanıcıları cihazlarına birden fazla kullanıcı profili ekleyebiliyor. Sunucu tarafından dağıtılan bu güncellemenin cihazda aktifleştirilmesi için bir yeniden başlatma veya yüklemenin gerekebileceği belirtiliyor. Chromecast’lerini yeniden başlatan bazı kullanıcıların profil ekleme ekranını görmeye başladığı ifade ediliyor.

Google TV için yeni bir Google hesabı eklendiğinde kullanıcılar arayüzlerini farklı öneriler ve izleme listeleriyle kişiselleştirebiliyor. Çoklu profil desteğiyle tüm kullanıcıların izleyecekleri şeye daha hızlı karar verebilmesi amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER