Eğlence

Google TV için Android cihazını uzaktan kumanda olarak kullanma imkanı

google tv android uzaktan kumanda

Google TV için sunulan yeni özellik, Google TV özellikli set üstü cihazının veya TV’nin kumandasının kaybolduğu anlarda kullanıcıların Android yüklü mobil cihazlarını uzaktan kumanda olarak kullanmalarına olanak tanıyacak.

Google TV için Android mobil cihazıyla uzaktan kumanda desteği ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayındaki Google I/O etkinliği sırasında duyurulmuştu. The Verge sitesine konuşan bir Google temsilcisine göre, bu araç şu anda yalnızca Android için kullanılabiliyor. Sözcü, gelecekteki iOS desteği hakkında paylaşacak başka bir şeyi olmadığını söyledi.

Mobil cihaz uzaktan kumanda desteği, kumandalarını koltuk veya kanepe minderleri ve yastıkları altında kaybedenler için muazzam bir yardımcı olacaktır. Bununla birlikte uzun veya karmaşık şifreler, arama terimleri ve filmlere ve dizilere başlıklar girme gibi işlemleri kolaylaştıracaktır. Google, desteğin yalnızca Google TV ile sınırlı kalmayacağını, bunun ötesinde diğer Android TV OS cihazlarına da geçeceğini söyledi.

google tv android uzaktan kumanda

Uzak kumanda aracına iki şekilde erişilebiliyor. Bir Android cihazda hızlı ayarlara uzaktan kumanda kutucuğu ekleyerek ya da önümüzdeki haftalarda 14 yeni ülkede kullanıma sunulacak Google TV uygulamasıyla bu imkandan yararlanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER