Teknoloji

Google Türkiye Twitter hesabından ilk paylaşım geldi

google türkiye twitter

Sosyal ağlar aracılığıyla insanlarla iletişim kurmak, teknoloji ve internet şirketleri için oldukça önemli. Pek çok şirket, ana hesaplarının yanı sıra bölgesel hesaplarıyla da bu iletişimi daha yakın şekilde sürdürüyor. Bu yaklaşım çerçevesinde Google Türkiye ofisi de Twitter hesabını açtı. Biyografi bölümüne bakıldığında hesabın geçtiğimiz şubat ayında açıldığı görülürken, ilk paylaşım bugün itibarıyla gerçekleştirildi.

Bu hesaptan yapılan ilk paylaşımda “Selam Twitter insanları, ne arıyoruz?” ifadesine “#AramayaDevam” etiketi ve 1 dakika 21 saniye uzunluğundaki bir video eşlik ediyor. Bu videoda Google’ın arama motoru yönüne vurgu yapılırken, videonun sosyal medyada viral hâline gelen başka içerik ve paylaşımlarla desteklenmesi de dikkat çekiyor.

Videonun başlangıcında Twitter’da yapılan ve içinde Google geçen bazı paylaşımlar görülüyor. Ardından Google Asistan sesinin “Çok tatlısın Türkiye. O hâlde aradıklarımızdan konuşalım” cümlesi duyuluyor. Bu cümlenin ardından yukarıda da söz ettiğimiz gibi viral içerikler karşımıza çıkıyor.

Bu içerikler arasında soba borusundan çıkan tavuk videosu, Bilal Göregen’in darbuka çaldığı videonun kedili versiyonu, Vedat Milor’un “Menemen soğanlı mı soğansız mı olur?” anketini değerlendirdiği video gibi içerikler bulunuyor. Söz konusu videoların ilgili Google arama terimleriyle desteklendiğini hatırlatmakta da fayda var.

Videonun sonunda ise arama kutusuna Twitter yazılıyor ve ardından Giriş Yap seçeneğine tıklatılıyor ve Google Türkiye hesabının yukarıda da gördüğünüz ilk paylaşımı oluşturuluyor. Twitter’a eğlenceli bir şekilde merhaba diyen Google Türkiye ofisinin bundan sonraki paylaşımlarının da bu eğlenceyi sürdürüp sürdürmeyeceğini merak ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER