Teknoloji

Google bir uygulamasının daha fişini çekti

google trips

Google‘ın işleyişinden memnun olmadığı uygulama ve servislerin fişini çekmesi sıra dışı bir durum değil. İnternet devi, bu gruba bir uygulamayı daha ekledi. Google Trips uygulamasının faaliyetlerine 5 Ağustos itibarıyla son verildi.

Trips’te sunulan özelliklerin büyük kısmına Google’ın arama hizmetinde ve Google Haritalar’da erişmek mümkün olacak. Kullanıcılar, Trips üzerinden eriştiği bilgiler ve yararlandıkları araçları artık bu iki platformda bulacak.

Trips’te kaydedilen notlar, yerler ve rezervasyonlar; Google hesabına giriş yapılmasının ardından gerçekleştirilen aramaların sonuçlarında görülebilecek. Yakında arama sayfasının seyahat portalı üzerinden not eklemek ve düzenlemek de mümkün olacak. Bunların yanı sıra; yakında Haritalar uygulaması üzerinden de bir bölgede yapılabilecek şeyler, kaydedilen yerler ve seyahat rezervasyonları görülebilecek. Google Haritalar, rezervasyonlara çevrimdışı erişim de sağlayacak.

Google Trips üç yıl hayatta kalabildi

Google Trips, bundan üç yıl önce faaliyete geçmişti. Seyahatlerle ilgili bilgileri tek bir yerde bulabilmek önemli bir kolaylık olsa da, Google’ın neden Trips’i kapatmaya karar verdiğini anlamak çok zor değil. Uygulamanın sunduğu ve bir zamanlar özel olan pek çok imkân, artık arama servisinde veya Google Haritalar’da mevcut ve bu iki platform da oldukça yoğun kullanılıyor. Bu durum, Trips gibi özelleştirilmiş bir uygulamaya ekstra kaynak ayırmayı anlamsız kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER