Teknoloji

Google Trekker sistemini daha küçük ve hafif tasarımla yeniledi

Google Trekker adını verdiği sistemiyle dünyanın dört bir yanındaki iş ortaklarının detaylı harita verileri toplamasına yardımcı oluyor. Sistemin tasarımını yenileyen şirket, cihazı daha küçük ve hafif hâle getirdi. Daha yüksek çözünürlüklü sensörler de yeni tasarımla birlikte Trekker sistemine eklenenler arasında yer alıyor. Google’dan yapılan açıklamada yenilenen Trekker’ın kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda hazırlandığı ifade edildi.

Uzaktan teknolojik bir sırt çantası gibi görünen Trekker ile otomobillerin giremediği yerlere ait harita bilgiler ve detaylar yüksek çözünürlüklü olarak kaydedilebiliyor. Söz konusu veriler, Haritalar ve Sokak Görünümü gibi Google hizmetlerinde kullanılıyor. Trekker’ın eski versiyonunu uzun süre boyunca kullanan internet devi, sistemin tasarımını değiştirirken teknik kapasitesini de artırdı.

Yenilenen Google Trekker yüksek çözünürlüklü sensörler ve artırılmış diyafram açıklığı barındırıyor. Google yeni tasarımın eskisine kıyasla daha pürüzsüz olduğuna dikkat çekiyor. Trekker’ın eski versiyonu gibi, yeni versiyonunu da otomobil veya tekne gibi ulaşım araçlarına monte etmek mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER