Teknoloji

Google Travel seyahatin başından sonuna kullanılacak araç olma yolunda

google travel

Trips uygulamasını kapatan, uçuş ve otel rezervasyon hizmetlerini Google Travel altına alan Google, seyahat planı yapanlara yolculuklarının tamamını organize etmeye yarayacak yeni özelliklerin duyurusunu gerçekleştirdi.

Google Flights’a gelen bir güncelleme sayesinde, ülkelerine ve yılın zamanına göre popüler varış noktalarına ait seyahat rehberleri gösteriliyor. Aynı zamanda tam seyahat tarihlerini ve varış noktalarını belirterek uçuş fiyatlarına ait geçmiş verilerini de alabilir ve rezervasyon için en iyi zamanı bulabilirsiniz.

Uçak rezervasyonunu yaptıktan sonra, Google kalacağınız otelin kararını vermenizde de size yardımcı olacak rehberler sunuyor. Her şey elinizin altında olduğu zaman, Google tüm gezi bilgilerini Google Haritalar’da Yerleriniz altında topluyor. Bu bölüme uygulamanın sol kenarında yer alan hamburger menüden erişebilirsiniz.

Yurt dışındayken bilmediği bir yere gitmek isteyenler için Google, artırılmış gerçeklik tabanlı navigasyon aracı Live View‘ı da iOS ve Android cihazlarına sunuyor. Sırasıyla ARKit veya ARCore destekli cihazlara bu sürüm resmi olarak sunulmaya başladı. Google, Live View özelliğinden ilk kez Google I/O 2018 etkinliğinde bahsetmişti. Bu yılın başlarında da alfa sürümü olarak Pixel telefonlarına gelmişti.

Son olarak Google Timeline’a gelen bir güncelleme de konum geçmişi üzerinden kategorilere göre arama yapmanıza izin veriyor. Yeme-içme mekanlarından mağazalara kadar arama yapabilirsiniz. Bu işletmelere bağlı olarak, başkalarına şehir rehberi olarak paylaşılabilecek şehir rehberleri oluşturabilirsiniz. Böylelikle başkaları da sizin tavsiyelerinize bakarak nerelere gideceklerine karar verebilirler. Google Haritalar’ın Keşfet aracının bir parçası olarak, listelerinizi herkese açık hâle getirebilirsiniz. Böylelikle başkaları da sizin rehberlerinizden yararlanabilir.

Google Travel’a gelen güncellemeleri, TripIt veya Foursquare uygulamalarının Haritalar özelliğin içine eklenmesi gibi düşünebilirsiniz. Şirket, bu uygulamanın gidilecek yerin belirlenmesi, gezinin planlanması ve varış noktalarının insanlarla paylaşılması noktasında kullanılacak tek araç olmasını istiyor. Eksik kalan şeylerden bir tanesi ise kapanan Trips uygulamasının çevrim dışı modu gibi görünüyor. Eğer internet bağlantısı yokken yol tariflerine erişmek isterseniz, belirli bir bölgenin haritasını elle indirmeni gerekecek.

Google Travel’a gelen son güncellemeler dünya çapında kullanıcılara sunulmaya başlandı. Buradan Google’ın seyahat eğilimlerini görebilir ve bir sonraki tatil planınız için fikir edinebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER