Teknoloji

Google Translate iPhone uygulamasının yeni tasarımı kullanıcılarla buluşuyor

google translate iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Translate iPhone uygulaması Material You tasarım diliyle bir yenileniyor. Bu değişikliğin duyurusu geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. Google’ın 2021’de duyurduğu en yeni tasarım dili olan Material You, Android ekosisteminin büyük kısmına yayılmış durumda.

Google’ın web uygulamaları yavaş yavaş Material You tasarımıyla güncellenirken, iOS tarafında bu geçiş oldukça yavaş. Google Translate şirketin Material You tasarımını tam teşekküllü şekilde sunduğu ilk iPhone uygulaması olma özelliğini de taşıyor. Uygulamanın Android versiyonu 2021’de Material You ile yenilenmişti.

Yeni tasarımla uygulamanın navigasyon çubuğu ekranın alt kısmından çıkarılıyor. Kullanıcılara daha geniş bir alana metin girişi yapma imkanı sunuluyor. Alt tarafta ise dil seçim aracını, mikrofon, konuşma ve kamera ikonlarını görmek mümkün oluyor. Kamera seçildiğinde uygulama içinde Google Lens başlatılıyor.

Sol üst köşeye dokunulduğunda kullanıcılar kaydettikleri kalıplara ve metinlere erişebillecek. Avatara dokunulduğunda ise geçmişe erişmek mümkün hâle geliyor. Eski çeviriler metin alanı üst çubuktan açıldığında görüntülenebilecek. Android’deki ana ekranı aşağıya doğru kaydırma özelliği ise şimdilik iOS’te mevcut değil.

Google Translate duvar kağıdını temel alan Dinamik Renk teması yerine ana renk olarak maviyi kullanıyor. Dokunma alanlarının büyümesi, gölgelerin ve düz alanların azlığı da göze çarpan noktalar oluyor.

Google Translate iPhone uygulamasının yeni tasarımı ne zaman dağıtıma çıkıyor?

Google Translate iPhone uygulamasının yeni sürümü mart ayının başında App Store’da yerini almıştı. Yeni tasarım ise birkaç gün içinde sürücü tarafında yapılacak güncellemeyle kullanıcılara ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER