Teknoloji

Google Translate Android uygulaması güncellendi, konuşma modu özelliği artık Türkçe’yi de anlıyor – Video

Google, Google Translate servisinin Android uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Geçtiğimiz aylarda duyurulan ve ilk etapta sadece İngilizce ve İspanyolcayı destekleyen konuşma modu özelliği 14 dili kapsayacak şekilde genişletildi. Yeni gelen dillerin arasında Türkçe’nin de yer alması sevindirici.

Konuşma modunun desteklemeye başladığı diller arasında Brezilya Portekizcesi, Çekçe, Hollandaca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Mandarin Çincesi, Lehçe, Rusça, ve Türkçe yer alıyor. Ne var ki, hâla alfa seviyesinde olan bu özellik arkaplandaki gürültüden etkilenebiliyor, farklı bölgenin aksanlarını tanımakta zorlanıyor.

Google Translate uygulamasında yer alan konuşma modunu kullanmak için uygulamada yer alan mikrofon ikonuna tıklayıp çevirilmesini istediğiniz cümleyi söylemeniz gerekiyor. Uygulama söylenen bu cümleyi çeviriyor ve karşı tarafın anlayabileceği ve tabii ki desteklenen dilde aktarıyor. Konuşma sırası yabancı dilde konuşan karşı tarafa geldiğinde, o kişi uygulamaya söylemek istediğini söylüyor ve onun söyledikleri de anadilinizde size iletiliyor.

Konuşma modu sesli girişte bir hata yapılması durumunda kullanıcıya hatayı düzeltecek şekilde müdahale etme hakkı tanıyor. Aşağıdaki videoda bu modun nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Google Translate servisi şu anda 63 dil için yazı çevirme, 17 dil içinse sesli girişe göre çeviri yapma desteği sunuyor.

Video: Google Translate Konuşma Modu Tanıtımı

İlgili – Google Mobile Blog

İLGİLİ HABERLER