Manşetler

Google Transit toplu taşıma yol tarifleri İstanbul ve Ankara’da çalışmaya başladı

google transit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google transitGoogle Haritalar’da uzun zamandır bulunan Transit özelliği nihayet Türkiye’deki kullanıcılar için de kullanılabilir hâle gelmeye başlıyor. Bunun sayesinde İstanbul ve Ankara’daki toplu taşıma bilgisi bilgisayar, tablet ve akıllı telefon ekranlarına geliyor.

Ankara’da tren ve otobüs, İstanbul’da ise bunlara ek olarak vapur, deniz otobüsü, metrobüs, tramvay, Marmaray ve bazı dolmuş hatlarının yer aldığı sistemde toplamda 1100’den fazla hatla ilgili durak ve güzergah bilgisi sunuluyor.

Google’ın Türkiye’de kullanıma sunulan Google Transit özelliği sayesinde daha önce bir noktadan diğerine otomobille veya yaya olarak gitmek için yol tarifi alabilen kullanıcılar, aynı yere gitmek için yararlanabilecekleri otobüs, tramvay, metro ve vapur gibi toplu taşıma araçlarının güzergah, durak ve tarife bilgilerine de Google Haritalar üzerinden ulaşabilecek.

Google’ın belirttiğine göre, İstanbul ve Ankara’da yaşayan milyonlarca kişinin yanı sıra, Türkiye’nin bu en büyük iki şehrini turizm veya iş amaçlı olarak ziyaret eden çok sayıda kişi de Google Transit sayesinde diledikleri adrese, tarihi yerlere veya yeme-içme ve eğlence mekanları gibi önemli noktalara toplu taşımayla da ulaşabilecek.

Google Transit nasıl kullanılır?

Kullanıcıların Google Transit’ten yararlanmak için bilgisayardan veya akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarında bulunan Google Haritalar uygulamasından gitmek istedikleri yerle ilgili arama yapmaları gerekiyor. Çıkan sonuçlardan hedefi seçip, daha sonra da yol tarifi için Transit / Toplu Taşıma seçeneğine tıklanmalı. Google Haritalar uygulaması hem Android hem de iOS cihazları için mevcut durumda.

Google dünya üzerindeki 2800 şehirde bulunan bir milyondan fazla durağın Google Transit ile kapsandığını, hizmetin başlangıç aşamasında İstanbul ve Ankara’daki toplu taşıma seçeneklerine ait olarak ilgili kurumlar tarafından önceden sağlanmış olan hat, güzergah ve tarife bilgilerinin yansıtılacağını vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER