Teknoloji

Google TikTok ile rekabete mi hazırlanıyor?

google abd adalet bakanlığı

Google+‘ı bu yıl içinde kapatan Google, sosyal medya dünyasından pek uzak kalamayacak gibi görünüyor. The Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, Google TikTok ile rekabet edebilecek bir platformu satın almayı planlıyor.

Google’ın satın almayı değerlendirdiği video paylaşım girişimi Firework adını taşıyor. Şirketin Firework ile Türkiye’de de çok popüler olan Çinli TikTok’un karşısına bir alternatif koymayı istediği söyleniyor. TikTok ile rekabet etme isteği, Google’ın sosyal medya alanındaki hedeflerinin hâlâ bitmediğini gösteriyor. Bu nedenle şirketin başka satın alımlar da gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

TikTok ve Firework, konsept itibarıyla oldukça benzer uygulamalar. Kullanıcılar uygulamayla 30 saniye uzunluğunda videolar oluşturup paylaşabiliyor. Hedef kitlesi TikTok’a kıyasla daha yaşlı olan Firework, için hem Google Play Store’da hem de iOS App Store’da oldukça pozitif yorumlar bulunuyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, masada satın alma dışında başka seçenekler de mevcut. Piyasa değerinin 100 milyon dolar olduğu söylenen Firework için tarafların henüz kesin bir fiyat üstünde uzlaşmadığı belirtiliyor. Eski Snapchat ve LinkedIn çalışanları tarafından kurulan Firework ile Çinli Weibo’nun da ilgilendiği, ancak Google ile sunulan görüşmelerde daha fazla mesafe kaydedildiği konuşuluyor.

Google TikTok ile rekabet ederek yeni bir kulvara girebilir

Google adına görüşmeleri yürüten ekipte YouTube yöneticilerinin de olduğu söyleniyor. Ancak Firework’ün Google markası altında satın alınacağı belirtiliyor.

İnternet devi hâlihazırda sosyal medya stratejilerini iletişim uygulamaları üstüne kurmuş durumda. Duo ve Android Mesajlar gibi uygulamaların yanına TikTok ile rakip olabilecek bir platformun eklenmesi, Google için yeni bir kulvar açabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER