Teknoloji

Google ticaret ve haritalama birimlerini ayırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, başında kıdemli başkan yardımcısı Jeff Huber’in bulunduğu haritalama ve ticaret birimlerini ayırma kararı aldı. Kararın ardından 2003 yılından bu yana Google bünyesinde olan Jeff Huber de görevinden ayrılmış oldu. Huber AdWords, AdSense, DoubleClick ve Google Apps’in bulunduğu pek çok projeyi yönettikten sonra 2011’de Ticaret ve Lokal biriminden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı pozisyonuna yükselmişti.

Jeff-Huber-google-150313

Huber’in şirket içindeki yeni durağıysa Google’ın gizemli X ekibi oldu. Google Glass ve sürücüsüz araba projelerini yürüten birimde Huber şirketin kurucularından Sergey Brin ve eski Android yöneticisi Andy Rubin ile birlikte çalışacak. Huber’in yönettiği haritalama birimi arama biriminin çatısı altına girerken, ticaret birimi de çalışmalarını reklam grubu altında sürdürecek.

Business Insider 2011 yılında Larry Page’in Google CEO’luğuna gelmesinin ardından birleşik haritalama ve ticaret grubunun tek kişi tarafından yönetilmesinin daha zor hale geldiğine, çünkü neredeyse şirketin tüm ürün ve servislerinin bu şemsiye altına toplandığına dikkat çekti. 2 bin 500 çalışanı bulunan birim Google’ın Motorola Mobility’den sonra en kalabalık birimi pozisyonundaydı.

Ticaret ve haritalama birimlerinin ayrılması, Huber’in ise başka bir birime geçiş yapması Google’ın şirket içi organizasyonda gittiği değişikliklerin son halkasını oluşturuyor. Andy Rubin Android’in tepesindeki koltuğunu daha önce Chrome OS ve uygulamalardan sorumlu olan Sundar Pichal’e devrederken, şirket geleneksel bahar temizliği kapsamında aralarında Google Reader’ın da bulunduğu bazı servisleri kapatma kararı almıştı.

İlgili >> The Wall Street Journal, Business Insider

İLGİLİ HABERLER