Teknoloji

Google Tez adlı ödeme uygulamasına sohbet özelliği ekleyerek WhatsApp’a rakip oldu

Google geçen yıl Hindistan’da çıkardığı Tez adlı kişiden kişiye ödeme uygulamasına sohbet özelliği ekledi. Economic Times‘ın haberine göre, kullanıcılara sunulmaya başlanan bu özellik sayesinde kullanıcılar, gerçekleştirdikleri her para transferi işlemi için birbirlerine mesajlar gönderebiliyor.

Anlayacağınız, karşımızda Google’ın sunduğu bir başka mesajlaşma çözümü bulunuyor. Ancak bu sefer, mesajlaşma işlevinin neden gerekli olduğu açık bir şekilde görülüyor. WhatsApp, Hindistan’da kendi uygulama içi ödeme sistemini geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçirmişti. Ortada büyük bir potansiyel var, çünkü 200 milyonun üzerinde Hint WhatsApp kullanıcısı bulunuyor. Bu, ülkedeki akıllı telefon sahipleri içinde de önemli bir oran teşkil ediyor. Ayrıca Hindistan’ın en büyük mobil ödeme şirketi Paytm’in de 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Bu servis de geçen yılın sonlarında benzer bir sohbet seçeneğini eklemişti.

Hem Google hem de WhatsApp, servislerini Hindistan devletinin Birleştirilmiş Ödemeler Arayüzü (API) sistemi üzerine inşa ediyor. Bu sistem sanal bir cüzdan tutmak yerine, banka hesaplarına doğrudan erişerek para transferi yapmayı sağlıyor.

Aslına bakarsanız, Google’ın Tez uygulaması ve WhatsApp, birbirleriyle zıt adımlar attı. Biri sohbet uygulamasına ödeme işlevi eklerken, diğeri ödeme uygulamasına sohbet işlevi ekledi. Ancak sonuçta ikisi de aynı kapıya çıkmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER