Teknoloji

Google daha verimli bir Tensor G4 için yine Samsung ile çalışabilir

google tensor g4

Ekim ayının ilk günlerinde tanıtılan Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, özellikle yapay zekâ özellikleriyle beğeni toplamıştı. Bu özelliklerin büyük kısmının temelinde makine öğrenmesi görevlerini hızlandıran Tensor İşlemci Birimi’ni (TPU) barındıran Tensor G3 işlemci yer alıyor. Yeni bir habere göre, Google Tensor G4 işlemcisini yine Samsung’a ürettirmeyi planlıyor.

Güney Kore medyasında çıkan haberde, internet devinin Tensor G4 üretimi için Samsung’a sipariş geçtiği bilgisi yer alıyor. Söz konusu işlemci, ilk olarak önümüzdeki yılın sonbaharında tanıtılması beklenen Pixel 9 serisinde kullanıcılarla buluşacak.

Tensor G4’ün Tensor G3’e kıyasla daha gelişmiş bir CPU ile geleceği belirtiliyor. Bunun temelinde “Zuma Pro” olarak adlandırılan bir şirket içi projenin olduğu söyleniyor. Bu noktada Tensor G3’ün “Zuma” kod adıyla geliştirildiğini belirtmekte fayda var. Söz konusu kod isimler, daha önce çıkan haberlerle de örtüşüyor. Tensor G4’ün Samsung’un üçüncü nesil 4 nm SF4P süreciyle üretileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Samsung’un 4 nm çip üretim kapasitesini Google’ı ikna edecek kadar ölçeklendirmeyi başardığı anlaşılıyor. Şirketin kendi tasarımı olan Exynos 2400 çip setinin de bu süreçle üretilmesi bekleniyor.

Google Tensor G4 büyük değişim getirmeyecek gibi görünüyor

Bütün bu bilgiler ışığında Google Tensor G4 büyük bir değişim getirmeyecek gibi görünüyor. Zira CPU konfigürasyonunda bir değişim beklenmiyor. Ancak 4 nm üretim sürecinin güncellenmesine paralel olarak, Tensor G4 daha verimli bir deneyim sunma potansiyeli taşıyor. Yine de, Tensor G4 ve Pixel 9 serisiyle tanışmamıza daha uzun bir süre olduğu için çıkan haberlere temkinli yaklaşmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER