Teknoloji

Google Tensor G4, Tensor G3’ün üstüne pek fazla şey koymayacak

google tensor g4

Google’ın 2025 için tamamen özelleştirilmiş bir Tensor çipi üstünde çalıştığı biliniyor. Ancak bu tarih gelene kadar Tensor işlemcilerinde büyük bir değişim beklememek gerekiyor. Yeni bir habere göre; 2024’te çıkacak olan Google Tensor G4, selefi Tensor G3’ten çok farklı olmayacak.

Ekim ayında tanıtılacak olan Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, Tensor G3 işlemciyle gelecek. Tensor G3’ün işlemci ailesinin geçmiş üyelerine göre ciddi farklar getirmesi bekleniyor. Daha modern donanım, yeni dizilim, Samsung’un 4 nm üretim sürecinde yaptığı iyileştirmeler ve soğutma sisteminin iyileştirilmesi Tensor G3’ün yenilikleri arasında öne çıkıyor. Ancak Tensor G3’ün takipçisi pek büyük değişiklikler getirmeyecek.

Tensor G4’ün Tensor G3’ten çok uzaklaşmayacağını seçilen kod isim de gösteriyor. Tensor G3, Google bünyesinde “Zuma” kod adıyla anılıyor. Tensor G4’ün kod adının ise “Zuma Pro” olduğu belirtiliyor. Bu çip de yine Samsung’un desteğiyle geliştiriliyor ve temelinde “Ripcurrent 24” geliştirme platformunun olduğu anlaşılıyor. Tensor G3’ün geliştirme platformunun adı da “Ripcurrent” ve bu durum Tensor G3 ile Tensor G4 yakınlığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Google Tensor G4 bir geçiş noktası olacak

Bunlar Tensor G4’ün Tensor G3 ve Tensor G5 arasında bir geçiş noktası olacağının işaretçisi olarak tanımlanabilir. Tensor G5, 2025’te çıkacak olan Pixel 10 serisinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Normal şartlar altında Google Tensor G4 ile daha fazla özelleştirilmiş çip dönemine ve TSMC ile iş birliğine başlayacaktı. Ancak Google’ın planları değişti ve şirket bu değişimi 2024’ten 2025’e erteledi.

Google Tensor G4 hakkında konuşmaya başlasak da, önce Tensor G3’ün performansını görmek gerekiyor. Tensor G3’ü taşıyan Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile tanışmak için de 4 Ekim’i beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER