Teknoloji

Google’dan Tensor G2’nin tasarımı için önemli açıklama

google tensor g2

Google Tensor G2 işlemcisini geçtiğimiz hafta resmen duyurduğu Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerinin kalbine yerleştirmişti. Daha önce çıkan haberlerde bu işlemcinin 4 nm tasarımına sahip olduğu belirtilmişti. Ancak Google’dan verilen bilgiye göre, Tensor G2 5 nm tasarımıyla üretildi.

Tensor G2’ye dair bazı detaylar belirsizliğini koruyor. İşlemcinin Tensor G1 gibi Samsung’un 5LPE süreciyle mi yoksa daha yeni olan 5LPP süreciyle mi üretildiği belirsizliğini koruyor. Tensor G2’de iki adet Cortex-X1, iki adet Cortex-A78 ve dört adet de Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor. Grafik yükünü ise Mali-G710 MC10 GPU çekiyor.

5 nm işlemcinin 4 nm tasarımıyla üretilen bir işlemci kadar verimli çalışması beklenmiyor. Ancak Google’ın Tensor İşlemci Birimi (TPU) ile hem verimliği artırdığı hem de kamera ve makine öğrenmesi görevlerinin yüzde 60 oranında hızlandığına dikkat çekiliyor.

Google Tensor G2 hakkında ilk etapta paylaşılmayan bilgilerin zaman içinde yapılan testler ve yeni açıklamalarla gün yüzüne çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER