Teknoloji

Google temizliğe devam ediyor, daha fazla servis kapatılıyor

Google, temizlik çalışmalarını sürdürmeye, fazla işleve ve öneme sahip olmayan servislerini kapatmaya devam ediyor. Kapatılacaklar listesinin son versiyonunda Beslemeler için AdSense, Classic Plus, Hesap Tablosu Araçları, Android için Yerler ve Webmaster Araçlarındaki +1 Raporları gibi hizmetler de yer alıyor. Bu arada şirket Picasa fotoğraf servisini Google Drive içine katma planlarını da açıkladı. Bu demek oluyor ki, hem Picasa’da saklanan fotoğraflar hem de Drive altındaki dokümanlar için 5 GB’lık bir alan verilmiş olacak.

Hatırlar mısınız bilmiyoruz, zamanında Google’ın her işe el atması ve her şey için bir servis sunması takdir edilirdi. Ancak Larry Page’in CEO’luk koltuğuna oturmasından sonra arama devinin arama işinin yanı sıra sunduğu servislerde büyük bir temizleme hareketine girişildi, sadece çok büyük başarı gösterilen servisler ayakta kalmaya başladı. Kalan servisler ise ya sonlandırıldı ya da daha büyük servislerin altına entegre edildi. Picasa’nın Drive altına itilecek olması buna güzel bir örnek oluşturuyor. Bunun yanı sıra Buzz ve Wave gibi geçmişte girişilen ve başarıya ulaşmayan servisler de bu yılın başlarında tarihe karışmıştı.

Bakalım, Google’ın bu temizleme hamlesi nerede duracak, geçen yılın başına göre arama devinde çok fazla şeyin değiştiği, birçok gereksiz yükün atıldığı bir gerçek. Bu, Google için yeterli mi, henüz değil gibi görünüyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER