Teknoloji

Google’ın uygulama gruplamasına karşı açılan tekel davası reddedildi

Google Personal Search

Sıklıkla tekel suçlamalarına maruz kalan ve tekel iddiasıyla dava edilen Google, aleyhine açılan bir davadan kurtulmayı başardı. Google’ın Android’de kendisine ait uygulamaların varsayılan kullanımı için cihaz üreticileriyle yasadışı sözleşmeler yaptığı gerekçesiyle açılan dava, mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Davanın dilekçesinde söz konusu anlaşmalar nedeniyle rekabetin kısıtlandığı ve bunun da akıllı telefon fiyatlarını artırdığı belirtilmişti.

Dava başvurusunu değerlendiren hakim Beth Labson Freeman, davacıların Google’ın akıllı telefon üreticilerini yasadışı ve kısıtlayıcı sözleşmelere zorladığı konusunda yeterli delil sunamadığı kanaatine vardı. Google’ın Android cihazlarının Google uygulamaları olmadan kullanılabildiğine dair belgeleri sunması, hakimin bu kararı vermesinde etkili oldu. Cihazların fiyatlarının gizli anlaşmalar nedeniyle yükseldiği iddiası da hakim tarafından reddedildi.

Davacıların suçlamalarına temsilcisi Aaron Stein aracılığıyla yanıt veren Google, Android’in yayınlanmasından bu yana akıllı telefon pazarında rekabetin arttığını ve kullanıcılara daha uygun fiyatlarla daha çok seçenek sunulduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER