Teknoloji

Google Talk’un fişi sonunda çekiliyor

google talk

GChat olarak da bilinen Google Talk için yolun sonu nihayet geldi. Çok uzun zamandır pek fazla kullanılmayan anında mesajlaşma platformu sonunda kapanıyor. Google servisin kullanıcılarını 2017’de Google Hangouts’a taşımıştı. Ancak Pidgin ve Gajim gibi üçüncü taraf XMPP servisleri üzerinden Talk’a erişmek mümkün oluyordu. Hangouts’un da Google tarafından rafa kaldırıldığını belirtmekte fayda var.

Ancak Google bu desteği ayakta tutan son kabloyu 16 Haziran’da kesecek. Talk’un destek sayfasında paylaşılan bir mesajda Google’ın platformun fişini tamamen çekeceği ve artık üçüncü taraf servisler üzerinden de platforma erişilemeyeceği belirtildi.

16 Haziran’dan itibaren GChat’e bağlanmaya çalışanlar bir giriş hatasıyla karşılaşacak. Pidgin’den yapılan açıklamada, XMPP eklentisinin Google Chat için kullanılacağı belirtildi.

Google Talk 2005’te Gmail kullanıcılarının birbirlerine anında mesaj gönderebilmesi için kurulmuştu. Daha sonra sesli ve görüntülü sohbet desteğine de kavuşan servisle grup sohbeti de yapılabiliyordu. Servis, 2017’de Google Hangouts’u öne çıkarmak adına arka plana atılmıştı.

Google, üçüncü taraf uygulamalar üzerinden Google Talk kullananları Google Chat servisine yönlendirmeye çalışıyor. Ancak şirketin mesajlaşma servisleri konusundaki geçmişinin çok parlak olmaması, kullanıcıları başka alternatiflere yönlendirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER