Teknoloji

Google Takvim ofis toplantıları için uygun zamanı bulacak

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-yeni-logo-150915Google Takvim, insanların günlük randevularının arasında egzersiz yapmaya veya diğer aktivitelerini gerçekleştirmeye vakit bulmasına yardımcı oluyor. Uygulama, şimdi de iş dünyasının önemli problemlerinden biri olan “Şirket için görüşme için uygun zaman belirleme” sorununa el atıyor. Uygulamanın Android versiyonuna eklenen “Zaman Bul” isimli yeni bir özellik, kullanıcıların bir toplantıya katılmasını istediği herkesin takvimlerini inceleyecek ve herkesin uygun olduğu zaman aralıklarını öneri olarak sunacak.

Müstakbel katılımcıların tamamı için uygun bir zaman bulunamaması durumunda ise özellik çakışan toplantılar arasında başka bir zamana kaydırılabilecek olanları listeleyecek. Bütün bu özelliklerden faydalanmak için öncelikli koşullardan birisi de tüm çalışanların takvimlerini güncel tutması. Takvim güncel olmadığı takdirde bu özelliğin hakkıyla kullanılması pek mümkün gözükmüyor. Zaman Bul özelliğinden ilk etapta Google Apps for Work ve Google Apps Eğitim kullanıcıları faydalanabilecek.

google takvim zaman bul Google, kısa bir süre önce popüler Takvim uygulamasına “Hedefler” adını taşıyan yeni bir özellik daha eklemişti. Söz konusu özellik, kullanıcıların egzersiz yapma, yeni bir dil öğrenme gibi kişisel gelişim aktivitelerine veya uzun zamandır erteledikleri işlere vakit ayırmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Tıpkı Zaman Bul gibi, Hedefler de kullanıcıların takviminin tamamını mercek altına alıyor ve yeni şeyler yapılabilmesi için en uygun zamanı bulmaya çalışıyor. Google, şimdi aynı formülü kurumsal dünyanın problemlerine çözüm bulmak için uyguluyor. Özelliğin iOS kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER