Teknoloji

Google Takvim mobil uygulamaları için yeni özellik

Google Takvim mobil web uygulamasına etkinlik oluşturmayı kolaylaştıran araçlar

Google Takvim ve Görevler uygulamaları için web üzerinde entegrasyon imkanı sunulsa da, mobil uygulamalar tarafında böyle bir durum söz konusu değildi. Kullanıcıların mobil cihazlarında bir görev oluşturması için Google Görevler’in iOS veya Android uygulamalarını çalıştırması gerekiyordu.

Kullanıcılara ekstra iş çıkaran bu durum sonunda değişti. Google Takvim iOS ve Android uygulamalarını kullananlar, bundan böyle bu uygulamalar üzerinden de yeni görev oluşturabilecek. Mevcut görevler de Google Takvim’in mobil uygulamaları üzerinden görülebilecek.

Yeni bir görev oluşturmak için tıpkı bir takvim kaydı oluşturur gibi ekranın üzerindeki “+” ikonuna tıklamak gerekiyor. Oluşturulan görevler, programlandıkları günde ekranın sağ tarafında kalan çubukta gösteriliyor.

Google Takvim mobil uygulamalarına eklenen bu yeni özelliğin tüm kullanıcılara ulaşmasının bir-iki hafta alabileceği belirtiliyor. Google geçtiğimiz yıl da diğer G Suite uygulamaları üzerinden Takvim’e hatırlatıcı eklemeyi mümkün kılmıştı. Mobil cihazlarda Takvim’le entegre hâle gelmesi, Google Görevler’e de rakip uygulamalara karşı bir avantaj sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER