Manşetler

Google’ın görsel zenginlikli Takvim uygulaması iPhone için çıktı

Google geçtiğimiz sonbaharda Android için yeniden tasarlanmış bir takvim uygulaması çıkarmış ve bu uygulamayı iOS’e getireceğinin sözünü vermişti. Google’ın söz verdiği zaman geldi ve iPhone kullanıcıları tam donanımlı Google Takvim uygulamasına kavuştu. Google’ın takvim sistemi iOS’in takvim uygulaması tarafından uzun zamandır destekleniyordu, ancak Google’ın takvim sistemine daha iyi şekilde destek sunduğunu iddia eden takvim uygulamaları uzun zamandır ortalıkta bulunuyor.

Google yeniden tasarlanan takvim uygulamasının ana özellikleri arasında etkinlikler, yardımcılar ve ajanda görünümünün bulunduğunun altını çiziyor. Etkinlikler Gmail hesabınıza gelen e-posta iletilerinden otomatik olarak oluşturuluyor ve bunlar takvime işleniyor. Eğer akşam 7:30’da belirli bir yerde düzenlenecek bir akşam yemeği organizasyonu varsa, Google Takvim bunu otomatik olarak takvime işliyor. Yardımcılar ise takvim içinde otomatik doldurma yapmaya olanak sağlıyor gibi görünüyor, çeşitli yerler veya kişiler için otomatik tavsiyeler sunuyor, böylelikle takvim kayıtları daha da zenginleştiriliyor.

Son olarak ajanda görünümü de oldukça kullanışlı görünüyor. Google Takvim takviminizde bulunan her şeyi zaman çizgisi görünümünde gösteriyor. Material Design tasarım dilinin kullanımıyla birlikte ortaya ilgi çekici bilgi kartları çıkarılıyor, bunlar yaklaşan etkinlikler hakkında anlamlı bilgileri kullanıcılara sunuyor. Eğer bu hafta içinde hem kuaför hem de yemek randevusu varsa, bunlar ajanda görünümü içinde birbirinden görsel olarak farklılaştırılmış, büyük ve kalın harflerle yazılmış yazı ve grafiklerle gösteriliyor. Bunun yanı sıra bir günlük veya üç günlük klasik ajanda görünümleri de sunuluyor, ancak sözü edilen ajanda görünümü daha kullanışlı ve varsayılan hâlinde Google Takvim uygulamasında yer alıyor.

Yenilenen Google Takvim iPhone uygulaması App Store üzerinden dağıtılıyor, hem standart Gmail hesaplarını hem de Google Uygulamalar altında barındırılan hesapları destekliyor. Bu uygulama son zamanlarda art arda gelen iOS için yüksek işlevselliğe ve çekici görsel tasarıma sahip Google uygulamalarının son halkasını oluşturuyor. Ne var ki, Google Takvim şu an için sadece iPhone’da çalışıyor. Eğer hem iPhone hem de iPad sahibiyseniz, iki uygulama arasında bir süre daha uyumsuzluk gözleyebilirsiniz. Umarız Google mühendisleri en kısa zamanda yenilenen iOS uygulamasını iPad için de uyumlu hâle getirirler. O zamana kadar iPad’in varsayılan takvim uygulamasını kullanmakla idare etmeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER