Teknoloji

Google Takvim’deki istenmeyen davetler sorununu yakında çözecek

google takvim

Google, üçüncü taraf kişi veya kuruluşların “spam” niteliğinde ve kaldırılamayan davetler göndererek Google Takvim içinde kullandığınız takvimi ele geçirmesine yol açan bir hatayı çözmek için çalıştığını açıkladı.

Engadget tarafından belirtilene göre Google, Takvim Yardım forumlarında konuyla ilgili olarak bir bilgilendirme yaptı. Şirket sorundan haberdar olduğunu ve bunu çözmek için sıkı şekilde çalıştığını söyledi.

Şirketin paylaşımında “Takvim’de meydana gelen spam’lerin farkındayız ve bu sorunu çözmek için özenle çalışıyoruz. Kullanılabilir olduklarında bu konuya güncellemeler göndereceğiz,” denildi. “Spam bildirmeyi ve kaldırmayı öğrenin. Sabrınız için teşekkürler.”

Google Takvim’deki sorun için bir ara çözüm de var

Mesajda bir başka yardım sayfasına verilen bağlantı da yer alıyor. Bu da kullanıcılara istenmeyen davet veya etkinliklerin nasıl rapor edileceğini anlatıyor. Ayrıca Google, bir davete asla cevap vermemenizi öğütlüyor. Aksi takdirde spam mesajın takviminizde üstü çizili bir etkinlik olarak kalacağını belirtiyor.

Google Takvim’de gelecekte bu tarz davetler almanın önüne geçebilmek için yapabilecekleriniz bulunuyor. Bunların arasında reddettiğiniz davetlerin tutulmasını önleyen ayarın kapatılması da bulunuyor. Böylelikle Gmail davetleri otomatik olarak kabul etmeyi ve bunları takviminize eklemeyi bırakıyor. Bunu geçici bir çözüm olarak kullanabilirsiniz. Neyse ki, Google’ın çözümü de yakında gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER