Teknoloji

Google Takvim iPad’in büyük ekranını desteklemeye başladı

google takvim iosGoogle Takvim’in iPhone uygulamasının iPhone için çıkarılmış en yenilikçi takvim uygulaması olduğu söylenemez. Ancak basit ve düzgün tasarımı ile nispeten kolay bir kullanım sunduğunu söylemek gerekiyor. Ayrıca GSuite veya Google Takvim’in toplantı odası ayırma veya uygun zaman bulma gibi gelişmiş özelliklerini kullananlar için, bu uygulama en uygun seçeneklerden bir tanesi oluyor.

Ne var ki, kullanıcılar iPad’lerine geçiş yaptıklarında uygulamanın telefon versiyonunun büyütülmüş, görüntü kalitesi bozuk bir versiyonuyla karşılaşıyorlardı. Neyse ki, bu durum değişti. Google en sonunda Google Takvim’in iPad uyumlu versiyonunu yayınladı.

Yukarıdaki ekran alıntısından ve Google’ın konuyla ilgili blog yazısından anladığımız kadarıyla, iPhone versiyonunun birebir yansıtılmasına dikkat edilmiş. Sadece daha büyük ekranın sunduğu alanın kullanılması sağlanmış.

Bu arada Google, gelecekte Google Takvim iOS uygulaması için daha fazla güncelleme sunacağının sözünü veriyor. Kilit ekranı veya bildirim alanında yaklaşan etkinlikleri gösteren Bugün bileşeni de beklenen güncellemeler arasında bulunuyor.

iPad uygulamasını App Store’dan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER