Teknoloji

Google Takvim için odaklanmayı kolaylaştıracak yeni özellik

google takvim

Hibrit veya uzaktan çalışma modelleri, insanların iş yükünü azaltmaktan ziyade artırmış durumda. Ardı kesilmeyen ve uzayan toplantılar, kişisel işler için vakit ayırmayı zorlaştırıyor. Google, Takvim uygulamasında bu konuda kullanıcılarına yardımcı olacak yeni bir özellik sunuyor.

Söz konusu özellik “Odak Zamanı” adını taşıyor. Bu özellikle kullanıcılar sadece durumlarını belirtmekle kalmayacak. Aynı zamanda belirli bir zaman dilimi için gelecek toplantı taleplerini de otomatik olarak engelleyebilecek.

Kullanıcılar odak zamanı için ayrı bir renk belirleyebilecek. Söz konusu süreler, Time Insights (Zaman İçgörüleri) bölümünde de gösterilecek. Böylelikle kullanıcılara iş-yaşam dengelerini kurabilmeleri için daha fazla veri sağlanmış olacak.

Odak Zamanı özelliği 15 gün içinde “hızlı yoldaki” Google Workspace kullanıcılarına ulaştırılacak. Diğer Workspace kullanıcıları ise 3 Kasım itibarıyla bu özellikten faydalanmaya başlayacak.

Google Takvim uygulamasına eklediği Odak Zamanı özelliğiyle bir trendi takip ediyor. Microsoft da Windows 11 ile birlikte kullanıcılarına Odak Oturumları isimli bir özellik sunuyor. Bu özellikle kullanıcıların daha kısa süreli ancak daha verimli şekilde çalışabilmesi amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER