Teknoloji

Google Takvim Anımsatıcılar desteği web’e geldi

google takvim anımsatıcılar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google takvim anımsatıcılar

Birkaç ay önce iPhone ve Android’de Google Takvim’e Anımsatıcılar özelliğini ekleyen Google, şimdi bunu web’e de getiriyor.

Anımsatıcılar bu hafta itibarıyla Google Takvim’in web kullanıcılarına da sunulacak. Google Takvim Anımsatıcılar ile birlikte kullanıcılar mobilde yaptıklarının aynılarını masaüstü veya dizüstü bilgisayarları üzerinden de gerçekleştirebilecekler. Anımsatıcılar takvim üzerinde etkinlikler gibi görünecek, onların hatırlatılmasını istediğiniz tarih ve zaman aralıklarında yer tutacaklar.

Ancak etkinliklerden farklı olarak, bir Anımsatıcı gün bittiğinde gözden kaybolmayacak, o iş tamamlandı olarak işaretleninceye kadar takvimin en tepesinde görüntülenmeyi sürdürecek.

Anımsatıcılar geçen yıl Google’ın servisleri genelinde yayılmaya başlamıştı. Öncelikle Gmail’in Inbox uygulamasında bu işlevi görmüştük. Daha sonra Keep ve Takvim servislerine de anımsatıcı özelliği eklenmişti. Anımsatıcılar Google’ın, onu destekleyen tüm servisleri genelinde eşzamanlanıyor. Böylelikle eğer Inbox içinde bir anımsatıcı ayarlarsanız, bu Takvim içinde de görüntülenecek. Web’de Takvim’in de eklenmesiyle birlikte Anımsatıcılar Google’ın temel organizasyon uygulamalarının çoğuna yayılmış olacak. Belki sırada Gmail vardır.

İLGİLİ HABERLER