Teknoloji

Google tacizle suçlananan yöneticilerine büyük paralar mı ödedi?

Google Türkiye google fransa

Google‘ın üst düzey yöneticilerine yönelik cinsel taciz iddialarına bakışı, hissedarlar tarafından açılan bir davayla yeniden gündeme geldi. Yatırımcılar, Google kurucularından Larry Page‘in Android’in yaratıcısı Andy Rubin‘e yönetim kurulu onayı olmadan 150 milyon dolarlık temettü ödemesi yaptığını ve bu dönemde Rubin’in soruşturma altında olduğunu iddia etti.

Aynı dava dosyasında Google’ın Amit Singhal’e de 45 milyon dolar ödeme yaptığı görülüyor. Singhal, bir çalışana elle tacizde bulunduğuna yönelik iddiaların ortaya çıkmasının ardından Google’daki görevinden istifa etmişti.

Davacıların baş avukatı Louise Renne, davanın Google’ın cinsel taciz iddialarından haberdar olmasına rağmen, ayrılan yöneticilerine doğrudan kapıyı göstermek yerine onları hediyelerle uğurladığını kanıtladığını dile getirdi. Dava dosyasında Google yönetim kurulunun tacize izin vererek, büyük ödemelere yeşil ışık yakarak ve bu detayları gizli tutarak sorumsuz biçimde davrandığı da ifade ediliyor.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise uygunsuz hareketlerin ciddi sonuçları olduğu ve şirketin yaklaşımında son birkaç yıl içinde ciddi değişikliklerin yaşandığı ifade edildi. Şirket, geçtiğimiz yılın sonlarında çalışanlarının küresel ölçekte gerçekleştirdiği protestoların ardından cinsel taciz politikasında değişikliğe gitmişti.

Yapılan değişikliklerin söz konusu davaya bir etkisinin olmayacağını belirtmek gerekiyor. Dava dosyasında Google yönetim kurulunun şirketin üst düzey yöneticilerini durduramadığı ve Page’in Rubin hakkındaki cinsel taciz iddialarından haberdar olup olmadığı üstünde duruluyor.

İLGİLİ HABERLER