Ulaşım

Google: Sürücüsüz otomobillerdeki direksiyonlar geçici olacak

google-surucusuz-otomobil-280514

Google’ın sürücüsüz otomobil projesi kapsamında geliştirdiği otomobillerin, en azından ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, bir direksiyonla birlikte geleceğine dair haberler pek çok kişinin hayal kırıklığına uğramasına neden olmuştu. Şirket bu hayal kırıklığını ve oluşan yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için Google+ üzerindne bir açıklama yayınladı ve otomobillere direksiyonun geçici olarak yerleştirildiğinin altını çizdi.

Ağustos ayında çıkan haberlerde Google’ın eylül ayından itibaren Kaliforniya eyaletinde sürücüsüz otomobilini test etmek için otomobile bir direksiyon yerleştirmek zorunda kalacağı belirtilmişti. Google’dan yapılan açıklamada yasalar gereğince test sürecinde otomobillerin manuel kontrollere sahip olması gerektiği doğrulansa da, bu yasaya uygun bir plan hazırlandığının altı çizildi.

Montajın tamamlanmasının ardından tüm otomobillere geçici bir direksiyon ve kontrol pedallarının yerleştirileceği ve prototiplerle gerçekleştirilen test sürecinin tamamlanmasının ve izinlerin alınmasının ardından bu direksiyonların çıkarılacağı belirtildi. Kısacası Google’ın sürücüsüz otomobil planlarında ve tasarımında şu aşamada bir değişiklik görülmüyor. Google direksiyon, gaz ve fren pedallarının olmadığı otomobilleri iki yıl içinde yollara çıkarmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER