Ulaşım

Google sürücüsüz otomobiller için tedarikçileri bir araya getiriyor

google-surucusuz-otomobil-231214

Google’ın sürücüsüz otomobil projesine büyük önem verdiği yıllardır bilinen bir gerçek. Bu konudaki girişimlerine düzenli olarak hız veren şirket, şimdi de sürücüsüz otomobilleri için bir tedarikçi ekibi oluşturuyor. Bir Google yöneticisinin verdiği bilgiye göre, söz konusu ekipte hem geleneksel hem de modern üreticiler yer alacak. Aynı zamanda küresel otomotiv sektörünün bazı önemli oyuncuları da gruba katılacak. 2020 yılında sürücüsüz otomobillerini yollara çıkarmayı planlayan Google’ın görüştüğü otomobil üreticileri arasında Toyota, Ford ve GM gibi şirketler bulunuyor.

Söz konusu bilgiyi paylaşan Google’ın sürücüsüz otomobil projesi direktörü Chris Urmson, şirketin üretim sürecinde insiyatifi tamamen eline almasının kibirli bir davranış olacağını ifade etti. Toyota, Ford ve GM’ye ek olarak Daimler AG ve Mercedes ile de çalışacaklarını söyleyen Urmson, bu ekibin sunacak çok şeyi olduğunu dile getirdi.

General Motors CTO’su Jon Lauckner de şirketinin sürücüsüz otomobiller için Google ile çalışma konusunda istekli olduğunu belirtti. Yine de, Google sürücüsüz otomobillerin üretimini işin uzmanlarına devretme konusundaki nihai kararını vermiş değil.

Tedarikçi kanadındaysa Google; Robert Bosch, Continental AG, ZF ve LG’nin de aralarında bulunduğu şirketlerle çalışacak. Bu grupta bulunan Continental gibi bazı şirketler, daha önce de sürücüsüz otomobillere parça tedarik etmek için Google ile görüşmeler yürütmüştü.

İLGİLİ HABERLER