Ulaşım

Google’ın sürücüsüz otomobili dikkatsiz sürücünün kurbanı oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google surucusuz otomobilGoogle’ın sürücüsüz otomobillerinin sicil kaydı kusursuz değil. Ancak bu durum dikkatsiz insanların trafikte sürücüsüz otomobillerden daha büyük bir tehdit olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Google’ın genel merkezinin bulunduğu Mountain View’de gerçekleştirilen testler sırasında kırmızı ışıkta geçen van tipi ticari bir araç, sürücüsüz otomobile çarptı.

Çarpışma sonucunda sürücüsüz otomobilin sağ tarafında ciddi hasar meydana geldi. Araçta bulunan Google gözlemcileri ve ticari aracın sürücüsü kazada yara almadı. Yaşanan kaza, Google’ın sürücüsüz otomobil testleri sırasında yaşadıkları içinde en büyüğü olma niteliğini taşıyor. Daha önceki kazaların önemli kısmında düşük hızda ilerlenirken Google’ın sürücüsüz otomobiline arkadan çarpılmıştı.

Google sürücüsüz otomobil kazasında suçunun olmadığını vurguladı

Google sürücüsüz otomobil testleriyle ilgili olarak her ayın sonunda düzenli olarak rapor yayınlıyor. Yaşanan kazaya ilişkin detaylara da bu raporda yer verilmesi bekleniyor. Ancak şirketten yapılan açıklamada da kazanın nasıl meydana geldiği oldukça açık biçimde aktarılıyor. Sürücüsüz otomobilin yeşil ışık yandıktan sonra kavşağa girmek için 6 saniye beklediği belirtilirken, kazanın diğer tarafın hatasından kaynaklandığı açık biçimde vurgulandı. Google aynı açıklamada Amerikan şehirlerinde yaşanan kazaların yüzde 94’ünün kırmızı ışık ihlallerinden kaynaklandığını ve bunların insan hatası olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi.

Kazada yaralanma veya can kaybı yaşanmaması sevindirici. Ancak sürücüsüz otomobillere geçiş sürecinde yaşanacak olası bir problemin varlığı da bu kazayla bir kez daha görüldü. İnsanların kullandığı otomobiller ve sürücüsüz otomobillerin yollarda aynı anda ilerlediği dönemlerde benzer kazalarla daha sık karşılaşmak kötü bir ihtimal olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER