Ulaşım

Google’ın küçük sürücüsüz otomobilleri Austin yollarında dolaşıyor

google-surucusuz-otomobil-prototip-austin-190915

Google’ın küçük sürücüsüz otomobillerinden birkaçını Austin’e getirerek bu şehirdeki sürücüsüz otomobil projesini geliştireceği haberleri, geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Şirketten yapılan son açıklamayla söz konusu haberler doğrulanırken, sürücüsüz otomobil projesinde yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.

Google’ın prototip sürücüsüz otomobillerinden birkaç tanesi Austin yollarında boy göstermeye başlarken, bir Google çalışanı da her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol ediyor. Google, sürücüsüz Lexus SUV modellerini geçtiğimiz temmuz ayından bu yana Austin’de test ediyor.

Google sürücüsüz otomobil projesi, beş yıldan uzun bir maziye sahip. Otomobillerin sürücü yardımı olmadan kat ettiği mesafe 1.6 milyon kilometreyi aşmış durumda. Halihazırda Austin ve Mountain View’de gerçekleştirilen testlerde Google sürücüsüz otomobil filosu haftada 16 bin kilometre mesafe katediyor.

Ancak Austin’in yatay trafik ışıkları ve şehirdeki geyik nüfusunun fazlalığı nedeniyle Google’ın bazı sıkıntılar yaşadığı da belirtiliyor. Projenin başlangıcından bu yana Google sürücüsüz otomobillerinin 16 küçük kazaya karıştığı açıklanırken, şirket kazaların hepsinde suçun karşı tarafa ait olduğunun altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER