Ulaşım

Google sürücüsüz otomobil projesi için çalışan kadroyu genişletiyor

google surucusuz otomobil

Son dönemde oldukça fazla sayıda kişiyi işe alan Google, yeni çalışanlarını sadece programcılar veya web tasarımcıları arasından seçmiyor. İnternet devi, sürücüsüz otomobil projesi kapsamında çalışan ekibine de 36 kişiyi daha dahil etmeye hazırlanıyor. Google sürücüsüz otomobil projesi kapsamında işe alınması planlanan çalışanlar üretim ve mühendislik olarak iki gruba ayrılabilir. Hareketle kontrol, robotik teknolojiler ve sensörler üzerinde çalışacak uzmanlar, şirketin temel hedef kitlesini oluşturuyor.

Pazarlama ve siyasi analiz uzmanları, emlak ve ofis çalışanlarının da işe alınacak olması, Google’ın sürücüsüz otomobil projesini büyütme konusundaki isteğini oldukça somut biçimde ortaya koyuyor.

Google’dan birim için verilen iş ilanlarının girişinde “Sürücüsüz otomobil projesi, hareket kabiliyetini dönüştürmeyi ve insanların sürüş yeteneklerinden bağımsız olarak dolaşmalarını daha kolay ve güvenli kılmayı amaçlamaktadır.” cümlesi bulunuyor. Şirket, Mountain View ve Austin’de gerçekleştirilen testlerde 1.6 milyon kilometreyi aşkın mesafenin katedildiği bilgisini bir kez daha vermeyi de ihmal etmiyor.

Google, otonom bir taşıt geliştirme konusunda cephenin en önünde yer alan şirketler arasında bulunuyor. Şirketin bu yöndeki iddialı çalışmalarını gelecekte nasıl sürdüreceği ise merak ediliyor. İnternet devinin kendi sürücüsüz otomobillerini geliştirmeyi, üretmeyi ve dağıtmayı mı, yoksa otomotiv sektörünün devlerinden biriyle işbirliğine gitmeyi mi seçeceği henüz belirsizliğini koruyor. Bu konuda Google’ın Ford ile güçlerini birleştirebileceği iddiası bir süre öncesine kadar sıklıkla ortaya atılsa da, CES 2016’da beklenen işbirliği duyurusunun gerçekleşmemesi, bu ihtimali şimdilik rafa kaldırmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER