Ulaşım

Google’ın sürücüsüz otomobili çok yavaş gittiği için polis tarafından durduruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-surucusuz-otomobil-polis-131115

Google’ın sürücüsüz otomobili yollarda tek başına ilerleyebilse de, henüz polislerden kaçacak kadar gelişmiş değil. Geçtiğimiz gün (12 Kasım) Google’ın Hızlı Dağıtım Laboratuvarı’nın yöneticisi David E. Weekly tarafından Twitter’da paylaşılan bir fotoğrafta Google’ın sürücüsüz otomobilinin polis tarafından durdurulduğu görülüyor. Weekly’nin paylaşımında fotoğrafa ilişkin bir açıklama veya yorum bulunmazken, Google sürücüsüz otomobilinin “çok yavaş gittiği” için polis tarafından durdurulmuş olabileceğini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, insanların genellikle olması gerekenden çok daha yavaş gittikleri için durdurulmadığı ifade edildi. Google’ın açıklamayı hazırlarken polis çevirmesi sırasında otomobilde bulunan denetleyiciyi unutmuş veya göz ardı etmiş olması muhtemel gözüküyor. Şirket, test sürüşleri esnasında sürücüsüz otomobillerinin maksimum hız limitinin 40 kilometre olarak belirlendiğini ve bu hız limitinin sürücüsüz otomobillerin insanları rahatsız etmemesi için yerleştirildiğini de hatırlattı.

Google, yolların sürücüsüz otomobillerle daha güvenli olacağını iddia etse de, bu konuya ilişkin farklı fikirler de mevcut. 2015 içinde yapılan bir araştırmada, sürücüsüz otomobillerin normal otomobillerden daha fazla kazaya yol açabileceği belirtilmişti. Ancak söz konusu araştırmaya imza atan bilim adamları, sürücüsüz otomobillere ilişkin henüz fazla veri bulunmadığını ve araştırmadaki bulguların bir anlam ifade etmeyebileceği notunu da düşmüştü. Bugüne kadar sürücüsüz otomobiller çok büyük kazalara karışmazken, karıştıkları küçük kazaların tamamında suçun karşı tarafta olduğu biliniyor.

Google’dan yapılan açıklamada polis memurunun bile sürücüsüz otomobile kayıtsız kalamadığı belirtilirken, test sürüşleri esnasında görenlerin sürücüsüz otomobili yakından incelemek için aracı durdurmaya çalıştıkları ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER