Ulaşım

Google Detroit yakınlarında sürücüsüz otomobil merkezi kuruyor

google surucusuz otomobil merkezi detroitGoogle, Amerikan otomotiv endüstrisinin kalbi olarak tanımlanan Detroit şehrinin yakınlarında 5000 metrekarelik bir tesis inşa ettiğini açıkladı.

Google sürücüsüz otomobil projesinin arkasındaki ekip tarafından Google+ aracılığıyla yapılan duyuruda, yeni tesisin “sürücüsüz sürüş teknolojisi geliştirme merkezi” olarak işleyeceği belirtildi. Tesisin inşa edileceği Novi, Amerikan otomotiv endüstrisinin kalbinin attığı Detroit’e 48 kilometre uzaklıkta yer alıyor. General Motors, Ford Motor Company ve Fiat Chrysler Automobiles gibi büyük şirketlerin de Detroit’te tesisleri bulunuyor.

Google’ın Detroit yakınlarında bir tesis kurma kararı almasında sürücüsüz sürüş teknolojisinin gelişiminde yerel iş ortaklarının tecrübesinden faydalanma isteğinin önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Google kısa bir süre önce Chrysler Pacifica hibrit minivanlara otonom sürüş teknolojisini entegre etmek için Fiat Chrysler Automobile ile işbirliğine gitmişti.

Google’dan yeni araştırma ve geliştirme merkezi için yapılan açıklamada, ekipten bazı üyelerin geçtiğimiz yıllar boyunca Detroit bölgesinde çalışmalar yaptığı ve artık kök salma zamanının geldiği belirtildi. Şirket, Novi’deki sürücüsüz sürüş teknolojisi geliştirme merkeziyle bölgenin etrafındaki otomotiv endüstrisinin imkanlarından daha iyi faydalanabileceğini dile getirdi.

Pek çok iş ortağının bölgede konumlandığına dikkat çeken Google, yeni geliştirme merkeziyle otomotiv sektörünün yetenek havuzyla daha yakından işbirliği içine girmenin mümkün olacağını da vurguladı. Google sürücüsüz otomobil çalışmaları için Novi’de inşa ettiği geliştirme merkezini 2016’nın sonlarına doğru açmayı planlıyor. Şirketin sürücüsüz otomobil teknolojisinin ne zaman yollara çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER