Ulaşım

Google sürücüsüz otomobil kazalarını herkese açık şekilde duyurmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-surucusuz-otomobil-150515

Google’ın sürücüsüz otomobillerinin karıştığı kazalar, son günlerde daha yüksek sesle konuşulmaya başlamıştı. Kamuoyunda bu yönde artan hassasiyeti dikkate alan Google, sürücüsüz otomobilinin kazalarını herkese açık şekilde duyurmaya başladı. Şirket bundan böyle kazaları ve kazalarla ilgili detayları aylık raporlar eşliğinde kamuoyuyla paylaşacak. Mayıs ayına ait raporu yayınlayan Google, sürücüsüz otomobilinin geçmişte karıştığı kazalara da bu raporda yer verdi. Google gerçekleşen kazaların hiçbirinde sorumluluğu üstlenmedi.

6 yıllık test süreci boyunca sürücüsüz otomobillerinin otonom ve manuel olarak 2.8 milyon yol katettiğini belirten Google, araçlarının 12 küçük kazaya karıştığını açıkladı. Gerçekleşen kazalarda ana kusurun sürücüsüz otomobillerine ait olmadığını vurgulayan şirket, kazaların yandan veya arkadan çarpmalar şeklinde gerçekleştiğini duyurdu. Google, kazalarda trafik işaretlerine uymayan sürücülerin de önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Google’ın kaza detaylarını açıklamasındaki temel motivasyonun kamuoyunu sakinleştirmek olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirket, raporlarla sürücüsüz otomobillerine olan güvenini de bir kez daha belirtmiş oluyor.

Google, yaz aylarında ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Mountain View şehrindeki testlerini kamuya açık yollara taşımayı planlıyor. Küçük ölçekte başlayacak testlerde otomobillerde yedek bir sürücü bulundurulacak ve otomobilin hızı 40 kilometrenin üstüne çıkamayacak.

İLGİLİ HABERLER