Ulaşım

Google’ın sürücüsüz otomobilinin dışında da hava yastıkları olabilir

google-surucusuz-otomobil-231214

Otomobillerde bulunan hava yastıkları sürücüleri ve yolcuları kazaların ardından araç içinde yaşanabilecek olası çarpmalara karşı koruyor. Peki aynı yöntem otomobillerin dışındaki zararı azaltmak için kullanılabilir mi? Google’ın sürücüsüz otomobilleri için patentini aldığı fikir, bu yaklaşımın uygulanabileceğini gösteriyor.

Sürücüsüz otomobilinin dışına olası bir kaza anında şişecek hava yastıkları yerleştirmeyi planlayan şirket, böylelikle kaza ve çarpmaların yol açacağı zararı minimuma indirmeyi amaçlıyor. Google otomobilin yayalara çarpması durumunda mevcut hava yastıklarının yayaya daha fazla zarar verme ihtimalini önlemek içinse dış hava yastıklarında visko elastik malzeme kullanmayı planlıyor. Otomobilin dışına hava yastığı yerleştirme konusunda Volvo’nun da çeşitli çalışmalar yaptığını ve kendine özgü bir teknoloji geliştirdiğini belirtmekte fayda var.

Google sürücüsüz otomobillerini güvenlik önlemleri bakımından eksiksiz hâle getirerek, yolcularda aracı kontrol etmemenin uyandırdığı panik duygusunu ortadan kaldırmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER