Ulaşım

Google sürücüsüz otomobil projesinin başına eski Hyundai Amerika CEO’sunu getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-surucusuz-otomobil-150515

Google, sürücüsüz otomobil projesi için yeni bir CEO buldu. Daha öncesinde Ford’da çalışan ve Hyundai’nin ABD’deki operasyonlarının CEO’luğunu yürüten John Krafick, eylül ayı içinde Google’ın sürücüsüz otomobil projesinin başına geçecek. Krafick, yaptığı açıklamada Google’ın sürücüsüz otomobil projesinin binlerce canı kurtarabileceğini, milyonlarca insana daha fazla mobilite sağlayabileceğini ve insanları bugüne kadar trafikte canlarını sıkan şeylerden kurtarabileceklerini belirtti.

Krafick’in geçmişinde otomobil üretiminin önemli bir yer kaplaması, Google’ın kendi otomobillerini üretebileceği ihtimalini akıllara getirdi. Ancak Courtney Hohne tarafından Google adına yapılan açıklamada, Krafick’in göreve getirilmesinin şirketin otomobil üretimine başlayacağı anlamına gelmediği belirtildi. Hohne, hangi konuda iyi olduklarını bildiklerini ve sürücüsüz otomobil teknolojisini güvenli biçimde sunmak istedikleri için işbirlikleri yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Google sürücüsüz otomobil projesinin mevcut yöneticisi Chris Urmson ise otomobillerin teknik gelişimini yönetmeyi sürdürecek.

Google bir süre önce sürücüsüz otomobillerini trafiğe açık yollarda da test etmeye başlamıştı. Şirketten gelen ilk raporlarda araçların güvenli olduğunun altı çizilse de, sürücüsüz otomobillerin bir standart halini alabilmesi için uzun soluklu araştırma ve yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

John Krafick’in Google sürücüsüz otomobil projesinin başına getirilmesi, şirketin projeyi eninde sonunda ticari bir operasyona dönüştüreceğini ortaya koyuyor. John Krafick göreve getirilse de, Google sürücüsüz otomobil projesi bir süre daha Google X çatısı altında faaliyet göstermeyi sürdürecek.

İLGİLİ HABERLER