Ulaşım

Google’ın sürücüsüz otomobilleri bugüne kadar 11 kazaya karıştı

google-surucusuz-otomobil-240813

Sürücüsüz otomobillerinin geçtiğimiz eylül ayından bu yana dört kazaya karıştığına dair haberler üzerine Backchannel aracılığıyla bir açıklama yapan Google, ilk defa altı yıl önce yollara çıkan otomobillerin dahil olduğu kazalara dair daha kapsamlı bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Sürücüsüz otomobillerinin yola çıktıkları günden bu yana toplamda 11 kazaya karıştığını açıklayan Google, bunların hepsinin küçük kazalar olduğunu ve sorumluluğun sürücüsüz otomobillerine ait olmadığını vurguladı. Kazaların yedisinde Google’ın sürücüsüz otomobiline arkadan çarpılırken, ikisinde otomobilin yandan darbe aldığı belirtildi. Kazalardan bir tanesinin de başka bir otomobilin kırmızı ışık ihlâli yapmasından ötürü gerçekleştiğini açıklayan Google, sensörleri ve algoritmalarının gerçek sürücülere göre hataya daha az meyilli olduğunu ve insanlar tarafından yapılan hataların da sürücüsüz otomobilde kullanılan algoritmaları geliştirdiğini vurguladı.

Google’ın açıklamasını kaza haberlerinin ortaya çıkmasının ardından yapılan bir halkla ilişkiler çalışması şeklinde nitelemek mümkün olsa da, bu durum rakamların etkileyici olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Google’ın paylaştığı istatistikler, sürücüsüz otomobillere vize vermekten korkan resmi mercilere de bir yanıt niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER