Manşetler

Google Street View Türkiye’de

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-street-view-antalya-221015

Google Haritalar servisinin en ilgi çekici özelliklerinden biri olan Street View (Sokak Görünümü), Türkiye’deki kullanıcılar tarafından uzun süredir bekleniyordu. Bu bekleyiş nihayet son buldu ve Google Street View özelliği Türkiye’de aktif hâle geldi.

Sokak Görünümü’nün Türkiye’deki varlığı çok taze. Dolayısıyla özelliğin kapsama alanı konusunda somut bir yorumda bulunmak zor. Ancak yaptığımız kısa turun sonucunda Google ekibinin Türkiye’nin pek çok noktasına gittiğini ve sokak görüntülerini kaydettiğini görüyoruz. Görüntülerin önemli kısmının 2014-2015 tarihli olması da, Google Street View özelliğine ekstra güncellik ve güvenilirlik kazandırıyor.

Google Haritalar’a herhangi bir internet tarayıcısından giriş yaptığınızda veya mobil uygulamasını kullandığınızda, ekranın köşesinde küçük bir insan simgesi göreceksiniz. Bu simgeyi sürükleyip haritanın istediğiniz noktasına bıraktığınızda, o konumun sokak görünümü karşınıza çıkıyor.

Street View sayesinde bir yere gitmeden önce o yer hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün oluyor. Seyahat ederken yol sormamak, gideceğiniz yeri önceden tanımak için Google Street View sizin için ideal bir araç olacaktır.

Google Street View özelliğine masaüstünde Google Haritalar sitesi üzerinden erişiliyor. iOS ve Android’de ise hazırlanan özel uygulama sayesinde sokakları arşınlamak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER