Teknoloji

Google 360 derece kameralar için “Street View ready” programını başlattı

google street viewGoogle Street View için görüntü kaydetme ve yükleme sertifikası verdiği 360 derece kameraların sayısını artırıyor. 2017 içinde piyasaya çıkacak 20 kameraya daha “Street View ready” sertifikası veren Google, böylelikle son kullanıcılarının da harita servisini daha güncel ve gerçekçi tutmaya daha kolay yardım edebilmesini amaçlıyor.

Yeni sertifikasyon programında dört farklı kategorideki 360 derece kameralar yer alıyor. Mobil kategorisindeki kameralar, Street View’e bir mobil uygulama amacıyla görüntü yükleyebiliyor. “Auto” kategorisinde ise tahmin edilebileceği üzere otomobiller yer alıyor.

VR kategorisinde sanal gerçeklik içerikleri için görüntü kaydedebilen kameralar bulunuyor. “Workflow” kategorisi ise Street View hesaplarında görüntü paylaşımı yapabilecek araçları barındırıyor. Yeni kameraları üreten 18 şirket arasında Samsung, GoPro ve Matterport gibi şirketler bulunuyor.

Google Street View uygulaması üzerinden yüksek kaliteli görüntü yüklemeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor

Street View Ürün Müdürü Charles Armstrong, sertifikalı kameralarla Street View uygulaması üzerinden “yüksek kaliteli ve interaktif” görüntü paylaşımının kolaylaşacağını açıkladı. Armstrong, sertifika almaya hak kazanmış 20 kameranın 2017 içinde piyasaya sürüleceğini belirtse de, bunun için kesin bir takvim açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER