Teknoloji

Google donanım ürünleri için yeni mağaza açtı

google-store-120315

Google Nexus cihazları, Chromebook bilgisayarlar ve diğer fiziksel ürünlerini bundan böyle Google Play yerine farklı bir ortamdan satmaya karar verdi. Şirket uygulama, müzik ve film gibi dijital içeriklerin de satıldığı Google Play’de satmakta olduğu donanımları ayırarak Google Store olarak adlandırılan farklı bir çevrim içi mağaza üzerinden satışa sunmaya başladı.

Google’ın Google Store ile ilgili olarak yayınladığı blog yazısında bu mağazada Nexus telefonlar ve tabletler, Chromecast ve Chromebook donanımları, Android Wear, Nexus Play ve Nest gibi cihazlarla kılıf, klavye ve şarj aleti gibi aksesuarlar bulunacak. Mağazanın Türkiye’deki kullanıcılar için iyi taraflarından biri erişime açık olması. Google Store mağazasına girdiğinizde Türkiye’ye hizmet verilmediğini göreceksiniz, ancak yine de ABD mağazasını dolaşma, satışta olan ürünleri görme imkanı veriliyor.

Bu arada Google yeni mağazasının açılışıyla birlikte üzücü bir haberi de veriyor. Nexus 5’in resmi satışları durdu, bundan böyle Google’ın mağazası üzerinden Nexus 5 satışı gerçekleştirilmeyecek. Ayrıca bu akıllı telefon Google Store’un ilgili bölümünde de yer almıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER