Teknoloji

Google Star Wars oyunu ile telefonunuzu ışın kılıcına dönüştürün

Google Star Wars Lightsaber Escape

Bu hafta içinde vizyona girecek olan “Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor”, hem popüler kültür hem de reklam sahnesini tamamen ele geçirmiş durumda. Neredeyse her şirketten filme yönelik özel kampanyalar geliyor.

Google da furyaya kayıtsız kalamadı ve “Lightsaber Escape” adını taşıyan interaktif bir oyun hazırladı. Projede Google’a Star Wars’un yapımcıları Disney ve Lucasfilm ile Industrial Light and Magic eşlik etti.

Google Star Wars deneyimini yaşamak isteyenlerin öncelikli olarak masaüstü bir cihazda Lightsaber Escape’in web sitesini ziyaret etmesi gerekiyor. Bu sayfada oyunculara mobil cihazlarında açacakları bir bağlantı sunuluyor. Ardından oyunculardan telefonlarını dikey vaziyette tutarak kalibre etmeleri isteniyor.

Bu işlemin ardından masaüstü ekranında kullanıcılar bir Star Destroyer’ın içinde bir grup Stormtrooper ile savaşmaya hazır biçimde gösteriliyor. Kullanıcılar telefonlarını hareket ettirdikçe ışın kılıcı da hareket ediyor ve böylelikle Stormtrooper’lar ile savaşmak mümkün hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER