EğlenceTeknoloji

Google Stadia uygulaması Play Store’da yerini aldı

google stadia 4g

Google‘ın çevrimiçi oyun platformu Google Stadia, 19 Kasım itibarıyla faaliyete geçecek. Geri sayımda sona doğru yaklaşılırken, Stadia’nın Android işletim sistemli cihazlar için hazırlanan eşlik uygulaması Google Play Store’da yerini aldı.

Google Stadia’nın mobil uygulaması, öncelikle oyun satın almak için kullanılacak. Stadia hesabının ve oyun kumandalarının yönetilebilmesi de mobil uygulamanın yetenekleri arasında bulunuyor.

Stadia’nın şimdiden erişime açılan mobil uygulamasının Türkiye’den indirilemediğini belirtmekte fayda var. Uygulamayı indirmeyi başaranların ise platforma giriş yapabilmesi için Stadia Founders (Kurucular) veya Premiere Edition paketlerinden birinin davet koduna sahip olması gerekiyor.

Google Stadia’nın Google Play Store’daki uygulama sayfası, uygulamanın yapabilecekleri konusunda daha net fikirler edinmeyi sağlıyor. Örneğin, uygulamanın ana sayfası üzerinden kolay erişim butonunun da yardımıyla oyun kütüphanesine erişilebiliyor. Keşfet sekmesi ise oyunlarla ilgili içerikleri barındırıyor ve Reddit, Twitter, Facebook, Discord ve YouTube gibi platformlara erişim imkanı sunuluyor.

google stadia

Google Stadia mobil uygulaması hangi cihazlara yüklenebiliyor?

Chromecast Ultra sahipleri, Google Stadia’da kendilerine sunulan oyunları televizyon ekranı üzerinden oynayabilecek. Platformu faaliyete geçer geçmez destekleyecek diğer cihazların listesi ise şu şekilde:

  • Google Pixel Slate
  • Acer Chromebook Tab 10
  • HP Chromebook X2
  • Pixel 2
  • Pixel 3 ve 3a
  • Pixel 4

Google Stadia’nın mobil uygulaması şu an için Chromebook’lara yüklenemiyor. Stadia mobil uygulamasının iOS versiyonunun da çok yakında yayınlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER