Teknoloji

Google Stadia pratikte her Android telefona açıldı

google stadia

Google Stadia’nın Türkiye’de kullanıma sunulmasıyla ilgili olarak dikkate değer bir gelişme yok. Ancak yurt dışında Google’ın bulut tabanlı oyun servisi ile ilgili dikkate değer ilerlemeler kaydediliyor. Bundan böyle oyun severler, Google tarafından resmi olarak onaylanmış telefonların dışında herhangi bir Android telefonla Google Stadia’daki oyunlara erişme imkanı elde edebilecekler.

Bunun için Google’ın Stadia uygulamasında bulunan Deneyler bölümüne gitmeleri ve “Bu cihazda oyna” seçeneğine tıklatmaları gerekiyor. Performansın telefondan telefona değişebileceği de hatırlatmalar arasında yer alıyor.

Dahası, Google dokunmatik mobil kontrollerin tüm Stadia üyelerine geldiğini de duyurdu. Bunu telefonunuzda test etmek için telefonu bir kumandaya bağlamadan oyunu açarken “Dokunmatik oyun kumandasını dene” seçeneğine tıklatmak gerekiyor. Google Stadia’nın kütüphanesindeki tüm oyunlar için dokunmatik kontroller aktif durumda bulunuyor.

Google Stadia pratikte her Android telefona açıldı

Bunlara ek olarak, Google Stadia üzerinden oynanabilen her bir oyun için çözünürlüğü ayrı ayrı belirlemek de imkan dahilinde bulunuyor. Bunun için Stadia menüsü > Tercihler > Performans yolunu takip etmek ve o cihaz için çözünürlüğü seçmek gerekiyor. Oyun gelecek sefer açıldığında bu değişiklik otomatik olarak uygulanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER