EğlenceTeknoloji

Google Stadia kumandası Android telefonlara kablosuz bağlanacak

Google Stadia çıkış tarihi, abonelik fiyatları, ilk oyunlar ve diğer detaylar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Stadia oyun kumandası, yavaş ancak kendinden emin adımlarla daha işlevsel hâle geliyor. Oyuncuların ilk günden beri oyun kumandasıyla desteklenmesini beklediği özellikler yavaş yavaş sunuluyor.

Temel Google Asistan yeteneklerinin Stadia’nın kumandasında kullanımı için erken erişim dönemi geçtiğimiz aralık ayında başlamıştı. Bu özellikler sonunda tüm kullanıcılara açılıyor. Ancak asıl önemli yenilik olarak Stadia kumandasının Android cihazlara kablosuz şekilde bağlanabilecek olması öne çıkıyor.

Bunun için oyuncuların Android cihazlarındaki Stadia uygulamasının en güncel sürümünü yüklemeleri ve kumanda ile cihazı eşleştirmeleri gerekiyor. Telefon ve aksesuarın aynı kablosuz ağa bağlanmasının ardından geri kalan adımlar için uygulama kullanıcıları yönlendiriyor.

Bu güncellemenin Google Stadia kullanıcılarını sevindireceği söylenebilir. Ancak söz konusu özelliğin ilk günden bu yana desteklenmesi gerektiği gerçeği değişmiyor. Güncellemeye kadar oyuncular Stadia’nın kumandasını Android telefonlara hantal bir kabloyla bağlamak zorundaydı. Kablosuz bağlantı desteği sayesinde hantal kabloya olan ihtiyaç ortadan kalkarken, oyuncuların boşalan girişi şarj kablosu veya kulaklık için kullanmasının da önü açıldı.

İLGİLİ HABERLER