EğlenceTeknoloji

Google Stadia iPhone ve iPad kullanıcılarıyla buluşmaya başladı

google stadia ios

Google Stadia için iOS web uygulamasının duyurusu geçtiğimiz ay yapılmıştı. Bu duyurudan yaklaşık bir ay sonra iPhone ve iPad sahipleri cihazlarında Google Stadia’yı deneyimlemeye başladı. Hâlihazırda platform sadece Apple’ın Safari internet tarayıcısı üzerinde çalışıyor. Buna ek olarak, kullanıcıların iOS 14.3 veya iPadOS 14.3 sürümlerini yüklemiş olması gerekiyor.

Stadia hesaplarına giriş yapanlar, oyun kataloglarına ve oyun ekranlarına doğrudan internet tarayıcısı üzerinden erişebilecek. Google, kullanıcılarına en iyi deneyim için ana ekranlarına bir web kısayolu eklemelerini öneriyor. Tüm oyunlar cihazın dokunmatik ekranı üzerinden de oynanabiliyor. Google’ın Stadia kumandasının yanı sıra Sony’nin DualShock 4 ve Microsoft’un Xbox One kumandaları da destekleniyor.

Apple, standart bir Stadia uygulamasına App Store kurallarının ihlâli nedeniyle izin vermiyor. Nvidia’nın GeForce Now platformu da iOS’te Stadia’nın yöntemiyle boy gösteriyor. Microsoft’un xCloud platformu da 2021’in ilkbaharında web uygulamasıyla iOS’e gelecek.

iOS üzerinde de erişime açılan Google Stadia, hâlihazırda 22’den fazla ülkede hizmet veriyor. Bu ülkeler arasında ABD, İngiltere, Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, İrlanda, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Çekya bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER