EğlenceTeknoloji

Google Stadia Chromecast Ultra’da aşırı ısınmaya yol açıyor

google stadia

Google’ın Stadia oyun yayın platformu bu hafta içinde yurt dışında faaliyete geçti. Şu anda Stadia Premiere Edition paketi için ödeme yapmış müşterilere özel olan bu servis bir süreliğine sadece Chromecast Ultra ve Stadia kumandası ile TV ekranında oynamaya izin veriyor.

Bazı kullanıcılar Chromecast cihazlarının aşırı ısındığını ve uzun bir süre boyunca oyun oynarken kapandığını söylüyor. Yeniden oynamak için cihazın soğumasını beklemeleri ve daha sonra çalışıp çalışmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

Bir Reddit kullanıcısı Chromecast Ultra cihazının 3-4 saat oyun oynadıktan sonra beklenmedik şekilde kapandığını yazdı. Daha sonra başka kullanıcılar da konuya dahil oldu ve cihazlarının Stadia’yı kullanırken ısındığını ya da kapandığını belirttiler.

Açıkçası, Chromecast Ultra’nın 4K video oynatırken aşırı şekilde ısındığı biliniyordu. Ancak Stadia küçük ve fansız medya oynatıcısının kaynaklarını daha da zorluyor olmalı, çünkü oyunlar sadece 4K çözünürlükte değil, aynı zamanda saniyede 60 kare hızında yayınlanıyor. Filmler ve TV dizileri ise genellikle saniyede 24 ya da 30 kare hızında gösteriliyor.

Stadia’da oyun oynarken Chromecast Ultra’nın aşırı ısınması sorununun ne kadar yaygın olduğu bilinmiyor. Google’ın bu durumu çözüme kavuşturacak bir yazılım veya donanım düzeltmesi çıkaracak mı, bu da henüz bilinmiyor. Bu arada bazı kullanıcılar kendi soğutma çözümlerini tasarlamışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER