EğlenceTeknoloji

Google Stadia 4G ve 5G testlerine başladı

google stadia 4g

Google Stadia bulut oyun servisinin kullanıcıları, Android telefonlarıyla 4G veya 5G bağlantıları üzerinden oyun oynayabilecek. Bu imkandan yararlanmak için Google’ın “deney”inin parçası olmayı kabul etmek gerekiyor.

Geçtiğimiz kasım ayında faaliyete geçen Google Stadia’da oyunlar ilk etapta sadece kablosuz ağ üzerinden oynanabiliyordu. Ancak telefonu başka bir telefon veya tablet üzerinden internete bağlayarak Google’ın bu kısıtlaması aşılabiliyordu.

Google’dan verilen bilgiye göre, hücresel bağlantı üzerinden Stadia’daki oyunları oynamak için birkaç basit adımı tamamlamak gerekiyor. Kullanıcılar Stadia uygulamasındaki avatarlarına dokunduktan sonra “Deneyler” seçeneği üzerinden “Mobil Veri Kullan” seçeneğini işaretleyerek testlere katılabilecek.

Google Stadia için 4G ve 5G testlerinin başlaması, servisin faaliyete geçişinden bu yana yapılan yeniliklerden sadece biri. Servise neredeyse tüm Android telefonlardan erişimi mümkün kılan Google, oyun kumandasının kablosuz çalışmasının önünü açmış ve servisin ücretsiz versiyonunu erişime açmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER