Teknoloji

Google Area 120 programından Stack adlı güçlü bir belge tarama uygulaması

google area 120 stack

Google’ın deneysel projelere yönelik dahili bir kuluçka programı olan Area 120, bugün arama devinin belge analizi için güçlü DocAI kurumsal aracının altında yatan teknolojiyi kullanan Stack adlı yeni bir uygulama yayınladı. Sonuç olarak ortaya, Android için son kullanıcılara özel bir belge tarama uygulaması çıktı.

Söz konusu doküman uygulaması, belgeleri başlık yığınlarına otomatik olarak kategorize ediyor. Ve yalnızca başlıkta değil, belgelerin içeriğinde tam metin araması sağlayarak ortalama bir mobil tarayıcıya göre önemli bir gelişim sağlıyor.

Stack’in başındaki ekip lideri Christopher Pedregal yaptığı açıklamada, “Google’a birkaç yıl önce eğitim girişimim Socratic satın alındığında katıldım. Socratic olarak, lise öğrencileri için öğrenimi kolaylaştırmak amacıyla Google’ın bilgisayar görüşünü ve dil anlayışını kullandık.  Aynı teknolojileri belgelerin düzenlenmesini kolaylaştırmak için uygulayıp uygulamayacağımızı merak ettim.” dedi.

Stack taranan belgelere ek güvenlik sağlıyor

Satın alma işleminin ardından, Pedregal ve meslektaşı Matthew Cowan Google’ın Area 120 kuluçka programına katılarak makbuzları, faturaları ve diğer önemli belgeleri tarama sürecini iyileştirmek amacıyla DocAI ve onun yapay zeka teknolojisini kullanabilecek bir uygulama geliştirdiler. Uygulama, Google’ın biyometrik kimlik doğrulamasını Android’de kullanıyor, böylece yazılımın kilidini açmak için yüz veya parmak izi taramasından yararlanarak hassas dokümanları güvence altına alabilirsiniz. Ayrıca, taranan faturalar için otomatik olarak alanlar oluşturur. Böylelikle son tarihleri ve diğer önemli bilgileri kolayca doldurabilirsiniz.

Uygulama, Google’ın pek çok deneysel ve hatta bazen o kadar deneysel olmayan çabaları gibi, herhangi bir somut iş modeli veya kesin bir yol haritasıyla değil, yakaladığı umutlarla piyasaya sürülüyor. Pedregal, Stack için bunların ilk günler olduğunu vurguluyor, bu da uygulamanın işleri yine de yanlış yapabileceği anlamına geliyor. Bu durum aynı zamanda, uygulamanın bir anda Google mezarlığına gönderilebileceği anlamına gelir. Ne var ki, muhtemelen gelecekte bir noktada böyle bir ihtimal söz konusu olursa, belgelerinizi dışa aktarma seçeneği sunulacaktır.

Bununla birlikte Stack belge tarama uygulaması, normal bir belge tarayıcıya güçlü bir alternatif gibi görünüyor. Çok az şirket metni anlama ve resimleri tanımada Google’dan daha iyidir. Bu nedenle, kağıda yazdığınız bir makaleyi düzenlemenin daha iyi bir yolunu arıyorsanız, bu uygulama kesinlikle denemeye değer görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER