Teknoloji

Google Squoosh ile tarayıcı üzerinden fotoğraf düzenleme imkanı sunuyor

google squoosh

Google Chrome Labs, deneysel web uygulamaları geliştirmeye devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda geliştirilen uygulamaların en yenisi, kullanıcılara fotoğraflarını web üzerinde gelişmiş imkanlarla düzenleme fırsatını sağlıyor. Google Squoosh adını taşıyan uygulamasıyla modern internet tarayıcılarının kapasitesine uygun, gelişmiş bir fotoğraf düzenleme deneyimi vadediyor.

Squoosh’u yükledikten sonra kullanmak için internete bağlı olmak gerekmiyor. Uygulama tüm işlevlerini tarayıcı üzerinde ekstra bir desteğe gerek olmadan yerine getirebiliyor. Düzenleme işlemine başlamak için tarayıcıya bir fotoğraf yüklemek yeterli oluyor. Google’dan yapılan açıklamada Squoosh’un en iyi deneyimi Chrome’da sunduğu belirtilse de, uygulama mobil tarayıcılar da dahil olmak üzere tüm modern internet tarayıcılarında kullanılabiliyor.

Squoosh resimleri birbirinden farklı kullanım amaçları için farklı formatlara dönüştürebiliyor ve optimize edebiliyor. Uygulama tarafından desteklenen formatlar arasında  OptiPNG, MozJPG, WebP, Browser PNGJPG ve WebP bulunuyor. Görüntüleri yeniden ölçeklendirme, renk paletini küçültme ve titremeyi azaltma, pürüzsüzleştirme gibi gelişmiş işlemler de Squoosh ile yapılabiliyor.

Kullanıcılar Squoosh ile yaptıkları optimizasyon işleminin sonuçlarını gerçek zamanlı olarak orijinal görselle karşılaştırabiliyor. Dönüştürülen dosyanın boyutu da gerçek zamanlı olarak güncelleniyor. Yeniden düzenlenen fotoğraflar, ekranın sol alt köşesindeki ikona dokunarak indirilebiliyor.

Google Squoosh uygulamasının kaynak kodunu GitHub’da paylaştı

Google Squoosh uygulamasını açık bir kaynak olarak konumlandırıyor. Uygulamanın kaynak koduna da GitHub üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER